• nieuwe pagina 6

Vattenaktiviteter

På HavsVidden är havet alltid närvarande. Att vara på, i eller under vattnet är en del av livet på Åland. Här har vi samlat aktiviteter knutna till havet. Är det något du saknar, så fråga oss. Det mesta går att lösa, men det kan finnas begränsningar vad gäller tillgång och årstid.

Kajak

Närmare naturen kan du inte komma. I kajak glider du fram nära vattenytan och kommer tätt inpå livet på nyfikna fåglar. Paddla ut på Norrhavet med en erfaren guide och njut av friheten, lugnet och tystnaden på vattnet. Turen startar med en kort genomgång och inställning av kajakerna och därefter ger man sig ut på havet.

Vi samarbetar med Nimix kajakuthyrning.
Offereras enligt förfrågan. Vänligen förboka.

Båtutflykt med m/s Silvana

Åk ut på det vackra havet med m/s Silvana och beundra de röda klipporna och det blå havet vid holmen Saggö. Eller kanske se en solnedgång ute i arkipelagen en stilla sommarkväll. Båten hämtar och lämnar vid HavsViddens egen brygga. Båten rymmer upp till 50 personer.

Offereras enligt förfrågan. Vänligen förboka.

Båtuthyrning

Ta en tur på havet. Vi arrangerar gärna båtutflykter med strandhugg för lunch eller picknick. Båtarna hyr vi in från RONO-Rent. Båtvana krävs.

Båt med förare offereras enligt förfrågan. Vänligen förboka.

Fiske

Åland är en sagolik plats för sportfiskare. Här bjuder gäddorna till en rejäl kamp och med lite tur och skicklighet kan du även fånga havsöring. Att det finska namnet för Åland, Ahvenanmaa, betyder abborrland berättar en hel del om fisket. Vi ordnar fisketurer med lunch och/eller fika efter era önskemål. Fiskekort och guide med fiskeutrustning, båt och lokalkännedom ingår förstås. Minst 3 personer.

Pris 4 timmar från 130 ?/person.
Offereras enligt förfrågan. Vänligen förboka.